De 30 beste films op Amazon Prime Video (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

In het kort: de 30 beste films op Amazon Prime Video

Ben je op zoek naar films om te kijken op Amazon Prime Video? De streamingdienst heeft een redelijk uitgebreid aanbod.

Om je een handje op weg te helpen hebben we een lijst samengesteld met de 30 beste films op Amazon Prime.

Dit zijn alvast de eerste tien films:

  1. The Lord of the Rings
  2. Fight Club
  3. Inception
  4. Interstellar
  5. The Silence of the Lambs
  6. Intouchables
  7. Top Gun Maverick
  8. Rain Man
  9. Everything Everywhere All at Once
  10. Get Out

Buitenlandse bibliotheken van Amazon Prime Video bieden andere films aan. Om toegang tot deze bibliotheken te krijgen heb je een VPN nodig. Wij raden in dit geval NordVPN aan.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Wil je de volledige top 30 beste Prime-films zien die we in dit artikel aanraden? Lees dan snel verder!

Heb je een Prime-abonnement of twijfel je over het aanschaffen van een abonnement? Wij zetten alvast op een rijtje welke films er zoal bij deze streamingdienst te zien zijn.

Van actie tot horror, komedie en documentaires: we hebben het allemaal in ons lijstje met 30 beste films op Amazon Prime Video opgenomen. Ook geven we een handige tip om toegang te krijgen tot het Amazon Prime Video-aanbod uit andere landen.

Alvast veel kijkplezier!

De 30 beste films Amazon Prime Video

Als je bekend bent met Amazon Prime Video, dan weet je waarschijnlijk dat je sommige Prime-films alsnog moet kopen of huren. Geen zorgen. In onze lijst met 30 beste films op Amazon Prime hebben we alleen films opgenomen die gratis te zien zijn met een Prime-abonnement.

De meeste films zijn beschikbaar op de Nederlandse versie van Amazon Prime Video. Een aantal films uit de lijst zijn alleen beschikbaar op Amazon Prime Video USA. Met behulp van een VPN kun je eenvoudig Amazon Prime-bibliotheken uit andere landen deblokkeren. Zo geniet je van een groter aanbod aan series en films!

NordVPN is de beste VPN voor het deblokkeren van streamingdiensten. Klik op de button hieronder om NordVPN af te sluiten met maar liefst 59% korting.

Stream nog meer Prime Video-films met NordVPN

Verderop in het artikel vertellen we in detail hoe je met een VPN precies toegang krijgt tot meer content.

Ben je benieuwd welke VPN’s nog meer toegang geven tot het complete aanbod van Amazon Prime Video? Bekijk dan ons artikel met beste Amazon Prime Video VPN’s.

1. The Lord of the Rings

De 30 beste films op Amazon Prime Video (2)

De filmreeks The Lord of the Rings bestaat uit drie films: The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King.

Ze gaan over de kleine hobbit Frodo Baggins, die de taak krijgt om een machtige ring te vernietigen. Zo kan hij Midden-aarde redden van de duistere heerser Sauron. Frodo reist niet alleen: hij krijgt gezelschap van de hobbits Sam, Merry en Pippin, de dwerg Gimli, de elf Legolas, de tovenaar Gandalf en de mensen Boromir en Aragorn.

Het laatste deel van The Lord of the Rings ontving maar liefst elf Oscars. Recent kwam er een nieuwe variant op de filmreeks uit: de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. De gebeurtenissen in deze serie zijn gebaseerd op de geschiedenis van Midden-aarde.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is alleen op Amazon Prime Video te kijken. Als LotR-fan zit je bij deze streamingdienst dus zeker op de goede plek!

SpecificatiesToelichting
GenreFantasy
CastElijah Wood, Viggo Mortensen, Sean Astin, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Billy Boyd, Sean Bean, Ian McKellen, John Rhys-Davies, Andy Serkis

2. Fight Club

De 30 beste films op Amazon Prime Video (3)

In Fight Club speelt Edward Norton een man (de verteller) die kampt met chronische slapeloosheid. Op de terugweg van een zakenreis ontmoet hij een zeepverkoper, gespeeld door Brad Pitt.

Als bij terugkomst blijkt dat het huis van de verteller is opgeblazen, kan hij nergens terecht. Hij raakt bevriend met de zeepverkoper en komt erachter dat hij van vechten houdt. Samen starten ze een ondergrondse vechtclub die uitgroeit tot veel meer.

In eerste instantie had de film weinig succes. Dit is inmiddels moeilijk te geloven: Fight Club is een absolute cultklassieker geworden en verdient zeker een plekje in onze lijst met beste Prime Video-films.

SpecificatiesToelichting
GenreActie, thriller
CastEdward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto, Zach Grenier, Richmond Arquette, David Andrews, George Maguire, Eugenie Bondurant, Christina Cabot

3. Inception

De 30 beste films op Amazon Prime Video (4)

Inception gaat over vijf bedrijfsspionnen. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is het hoofdpersonage. Dom Cobb is een ‘extractor’ die gedachten kan stelen. Hij kan zijn slachtoffers bespioneren terwijl ze slapen en hun dromen en bedrijfsgeheimen stelen.

Inception is een boeiende film die je scherp houdt en je verschillende emoties laat voelen. Combineer dit met een uitstekende cast en je krijgt een film die niet mag ontbreken op het lijstje met beste films op Amazon Prime.

SpecificatiesToelichting
GenreSciencefiction/actie
CastKen Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael Caine

4. Interstellar

De 30 beste films op Amazon Prime Video (5)

De aarde is in de toekomst bijna onbewoonbaar geworden door de levensstijl van de twintigste eeuw. De oogsten mislukken en de mensheid gaat langzaam kapot.

De boer en ex-NASA-piloot Joseph Cooper krijgt de opdracht om samen met een groep astronauten op zoek te gaan naar een nieuwe planeet voor mensen. Zal het lukken?

Interstellar heeft een topcast en zit visueel erg goed in elkaar. Je wordt meegenomen op een emotionele reis naar een andere wereld.

SpecificatiesToelichting
GenreAvontuur/sciencefiction
CastMatthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn, Michael Caine

5. The Silence of the Lambs

De 30 beste films op Amazon Prime Video (6)

The Silence of the Lambs gaat over de seriemoordernaar Hannibal Lector (Anthony Hopkins). Hannibal zit opgesloten in een zwaarbeveiligde psychiatrische inrichting. Hij draagt de bijnaam Hannibal de Kannibaal omdat hij delen van zijn slachtoffers opat.

The Silence of the Lambs is meer dan alleen een bloederige horrorfilm. Het is ook een psychologische thriller die stof geeft tot nadenken.

De film werd bekroond met meerdere Oscars waaronder Oscars voor beste scenario en beste film. Deze klassieker hoort zeker thuis in het lijstje met beste films op Amazon Prime.

SpecificatiesToelichting
GenreThriller, misdaad, horror
CastJodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Ted Levine

6. Intouchables

De 30 beste films op Amazon Prime Video (7)

Intouchables vertelt het waargebeurde verhaal van de verlamde miljonair Philippe. Hij huurt de brutale en onervaren Senegalese Driss in om hem te verzorgen. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee mannen.

De combinatie van drama met goede grappen maakt de film erg sterk.

De ontroerende film laat zien dat mensen die afhankelijk zijn van zorg vooral behoefte hebben aan normaal persoonlijk contact. De film won meerdere prijzen en staat terecht in ons lijstje met beste films op Amazon Prime.

SpecificatiesToelichting
GenreDramatische komedie/biografie
CastFrançois Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Joséphine de Meaux

Intouchables kun je niet gratis te kijken via Amazon Prime Video Nederland. De film is wel gratis te kijken via Amazon Prime Video USA. Gebruik een goede VPN, zoals NordVPN, om verbinding te maken met een Amerikaanse server. Je krijgt dan een Amerikaans IP-adres en toegang tot Amazon Prime Video USA.

Kijk Intouchables gratis met NordVPN

7. Top Gun Maverick

De 30 beste films op Amazon Prime Video (8)

Top Gun Maverick is het vervolg op de klassieker Top Gun. In de vervolgfilm kruipt Tom Cruise op zijn bijna zestigste nogmaals in de rol van Maverick. Pete “Maverick” Mitchell heeft dertig jaar gewerkt als een van de beste piloten van de marine.

Maverick is nog steeds een waaghals, maar hij neemt nu ook de rol van mentor op zich en gaat een nieuwe generatie gevechtspiloten opleiden.

De film bevat veel spannende momenten en schitterende scènes in de lucht.

SpecificatiesToelichting
GenreActie/drama
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Val Kilmer

Deze film is niet gratis te bekijken via Amazon Prime Video Nederland. Je kunt Top Gun Maverick wel gratis kijken via Amazon Prime Video USA. Gebruik een goede VPN, zoals NordVPN, om een Amerikaans IP-adres te krijgen en te genieten van het uitgebreide aanbod op Amazon Prime Amerika.

Kijk Top Gun Maverick gratis met NordVPN

8. Rain Man

De 30 beste films op Amazon Prime Video (9)

Rain Man vertelt het verhaal van de autistische yuppie Charlie (Tom Cruise). Hij ontdekt dat het grootste deel van de erfenis van zijn rijke vader naar zijn broer Raymond (Dustin Hoffman) gaat. Charlie wist niets af van het bestaan van zijn broer.

De meeslepende film neemt je mee op een rit van emoties.

Deze film werd bekroond met vier Oscars. Rain Man won een Oscar voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Originele Scenario.

SpecificatiesToelichting
GenreDrama, roadmovie
CastDustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino

Rain Man kun je niet gratis kijken via Amazon Prime Video Nederland, maar wel via Amazon Prime Video USA. Met een goede VPN, zoals NordVPN, kun je deze film gratis kijken via de Amerikaanse Amazon Prime Video.

Kijk Rainman gratis met NordVPN

9. Everything Everywhere All at Once

De 30 beste films op Amazon Prime Video (10)

De Chinese immigrante Evelyn runt in de Verenigde Staten samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette. Als de zaken slecht lopen met de wasserette en haar huwelijk, en er problemen zijn met haar vader en dochter, lijkt het Evelyn even te veel te worden.

Dan komt ze erachter dat er een oneindig aantal universums zijn met daarin honderden versies van haarzelf. Ineens is Evelyn niet alleen wasserettehouder, maar ook chef-kok, kungfu-meesteres en een bekende filmster. Evelyn wordt meegesleurd in een krankzinnig avontuur waarin alleen zij de wereld kan redden.

Everything Everywhere All at Once bevat veel verwijzingen naar de popcultuur, is maatschappijkritisch en zit vol met levenslessen. Een echte aanrader!

Deze film ontving maar liefst zeven Oscars, waaronder die voor beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste regisseur. Benieuwd naar andere Oscarwinnaars? Neem een kijkje in ons artikel over de Oscarwinnaars van dit jaar.

SpecificatiesToelichting
GenreAvontuur, komedie, actie, sciencefiction
CastMichelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, James Hong, Jenny Slate, Tallie Medel

10. Get Out

De 30 beste films op Amazon Prime Video (11)

Fotograaf Chris Washington (Daniel Kaluuya) is Afro-Amerikaans en ontmoet voor het eerst de ouders van zijn blanke vriendin Rose Armitage. Hij vreest dat zijn afkomst voor problemen kan zorgen. Het opmerkelijke gedrag van Rose haar familie heeft echter een andere, zeer lugubere, reden.

Get Out is een bloedstollende horrorfilm die vooral in de Verenigde Staten zeer succesvol was. De film leverde meer dan honderd miljoen dollar op in het land.

SpecificatiesToelichting
GenreHorror/thriller
CastDaniel Kaluuya, Allison Williams, Lil Rel Howery, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Catherine Keener

11. About Time

De 30 beste films op Amazon Prime Video (12)

Deze Britse komediefilm gaat over de 21-jarige Tim. Hij ontdekt dat hij net als alle andere mannen in zijn familie kan tijdreizen. Tim is een verlegen jongen en wil zijn gave gebruiken om een vriendin te zoeken. Zal het hem lukken om een vriendin te vinden?

De sympathieke personages, romantiek en goede grappen maken About Time een hartverwarmende film. Heb je zin in een komedie met liefdesverhaal? Dan is About Time een aanrader.

SpecificatiesToelichting
GenreKomedie, romantiek
CastDomhall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

12. The Big Short

De 30 beste films op Amazon Prime Video (13)

The Big Short is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over vier buitenstaanders die de kredietcrisis zagen aankomen. Ze zagen wat de grote banken, media en de overheid weigerden om in te zien: de naderende wereldwijde ineenstorting van de economie.

Het gevolg hiervan is dat de voorspellers stinkend rijk werden.

The Big Short bevat drie onafhankelijke verhaallijnen. Voor de film zijn de verhalen iets aangepast om ze komischer en dramatischer te maken. Een uiterst succesvolle verfilming van deze bizarre gebeurtenis uit de geschiedenis.

SpecificatiesToelichting
GenreDrama/komedie
CastChristian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Rudy Eisenzopf, Casey Groves, Charlie Talbert, Harold Gervais, Maria Frangos

13. Sound of Metal

De 30 beste films op Amazon Prime Video (14)

Het leven van heavy metal drummer Ruben verandert als hij zijn gehoor begint te verliezen. Zijn toestand zal verslechteren, waardoor hij vreest voor het einde van zijn carrière en leven.

Zijn vriendin laat de ex-verslaafde opnemen in een afkickkliniek voor doven in de hoop dat hij zich kan aanpassen aan zijn nieuwe leven en een terugval kan voorkomen. Ruben moet kiezen tussen zijn nieuwe normaal en het leven dat hij ooit kende.

Een intens drama waarbij je de lijdensweg van de hoofdpersoon duidelijk voelt.

SpecificatiesToelichting
GenreDrama/muziek
CastRiz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff, Mathieu Amalric

14. The Covenant

De 30 beste films op Amazon Prime Video (15)

Guy Ritchie’s The Covenant volgt de Amerikaanse Sergeant John Kinley (Jake Gyllenhaal) en de Afghaanse tolk Ahmed (Dar Salim) tijdens hun laatste uitzending in Afghanistan.

Na een hinderlaag zijn ze de enige overlevenden. Ahmed doet alles om Kinley’s leven te redden. Hij riskeert zijn eigen leven om de gewonde Kinley over ruig terrein in veiligheid te brengen.

Wanneer Kinley terug is in Amerika verneemt hij dat Ahmed en zijn familie geen veilige doorgang naar Amerika hebben gekregen zoals beloofd. Kinley keert terug naar het oorlogsgebied om zijn schuld in te lossen en zijn vriend te beschermen.

Met Guy Ritchie als regisseur en Jake Gyllenhaal in de hoofdrol is het niet verrassend dat de film door het grote publiek erg goed wordt ontvangen.

SpecificatiesToelichting
GenreActie, thriller, oorlog
CastJake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar, Jason Wong, Rhys Yates

15. Palm Springs

De 30 beste films op Amazon Prime Video (16)

Palm Springs volgt hetzelfde principe als Groundhog Day. De zorgeloze Nyles ontmoet bruidsmeisje en zus van de bruid Sarah op een bruiloft in Palm Springs. De twee komen terecht in een tijdlus en kunnen niet ontsnappen aan de locatie, zichzelf en elkaar.

Iedere dag worden ze gedwongen om dezelfde dag opnieuw te beleven. Het verschil met Groundhog Day is dat de personages van Palm Springs met zijn tweeën in de tijdlus vastzitten. Een leuke variatie op een absolute filmklassieker.

SpecificatiesToelichting
GenreRomantische komedie/fantasy
CastAndy Samberg, Cristin Milioti, J. K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner, Camila Mendes, Tyler Hoechlin, Chris Pang

16. The Hunger Games

De 30 beste films op Amazon Prime Video (17)

The Hunger Games speelt zich af in het toekomstige land Panem dat verdeeld is in twaalf districten. Ieder jaar worden uit elk district een meisje en een jongen uitgeloot die moeten deelnemen aan de landelijke Hongerspelen.

Bij deze ‘Hunger Games‘ moeten de deelnemers elkaar doden tot er nog maar één over is. Het volk moet hier gedwongen naar kijken op beeldschermen.

Er zijn inmiddels vijf The Hunger Games verschenen. Je kijkt de eerste vier films op Amazon Prime Video.

SpecificatiesToelichting
GenreSciencefiction
CastJennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

17. Living

De 30 beste films op Amazon Prime Video (18)

Living speelt zich af in het Londen van 1953 en vertelt het verhaal van de humorloze ambtenaar Mr. Williams. De eenzame Britse kantoorklerk rouwt om zijn overleden vrouw en heeft geen contact meer met zijn zoon.

Hij laat het leven aan zich voorbijgaan. Wanneer hij van zijn dokter te horen krijgt dat hij nog maar kort te leven heeft, besluit hij zijn saaie leven om te zetten in iets geweldigs.

Hij vindt zijn levensvreugde weer en is vastbesloten een mooiere wereld achter te laten.

SpecificatiesToelichting
GenreDrama
CastBill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe, Adrian Rawlins

18. The Northman

De 30 beste films op Amazon Prime Video (19)

The Northman gaat over een missie van een jonge Vikingprins Amleth om de moord op zijn vader te wreken. Tijdens deze wraakmissie drijft hij zichzelf tot het uiterste en gaat hij door diepe dalen.

The Northman is een brute film met een mythische twist. Je moet wel tegen de bloederige en expliciete actiebeelden kunnen. Het indrukwekkende IJslandse landschap, de sterke soundtrack en uitstekende cast maken The Northman een spektakelfilm.

SpecificatiesToelichting
GenreHistorisch drama, avontuur
CastAlexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk, Willem Dafoe

19. De Oost

De 30 beste films op Amazon Prime Video (20)

De Oost speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. De twintigjarige soldaat Johan uit Arcen sluit zich in Semarang aan bij een eliteleger onder leiding van Raymond Westerling, bijgenaamd ‘de Turk’.

Het Nederlandse leger wil naar eigen zeggen het Indonesische volk bevrijden van het gezag van Soekarno en Johan gelooft hierin. Toch komt hij er snel achter dat de realiteit anders ligt. Westerling en zijn leger treden nauwelijks op tegen oorlogsmisdaden en de bevolking staat vijandig tegenover de Nederlanders.

Johan wordt verscheurd tussen plicht en geweten. Als de soldaten en de commandant steeds meedogenlozer worden, wordt Johan gedwongen zijn overtuigingen te heroverwegen. Een verhaal dat verteld en gezien moet worden.

SpecificatiesToelichting
GenreOorlog/drama
CastMartijn Lakemeijer, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, Abel van Gijlswijk, Coen Bril, Reinout Scholten van Aschat

20. Love and Other Drugs

De 30 beste films op Amazon Prime Video (21)

Love & Other Drugs speelt zich af in Pittsburgh in de jaren 90. Het verhaal gaat over Jamie Randall, een vertegenwoordiger voor een farmaceutisch bedrijf. Hij begint een relatie met een jonge vrouw die lijdt aan de ziekte van Parkinson. Ze storten zich in een vrijblijvende affaire, maar zullen beide hun toekomst moeten overwegen.

Het aangrijpende verhaal van de film in combinatie met de toffe cast maakt deze film een echte must-see.

SpecificatiesToelichting
GenreRomantische komedie/drama
CastJake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad, Gabriel Macht

21. My Policeman

De 30 beste films op Amazon Prime Video (22)

In het jaar 1957 wordt de politieagent Tom Burgess (gespeeld door Harry Styles) verliefd op de lerares Marion. Hij is echter hom*oseksueel en begint al snel een hartstochtelijke affaire met museumconservator Patrick.

De film volgt de relaties tussen de drie als Tom wordt verscheurd door zijn oprechte liefde voor Marion en de passie die hij voelt voor Patrick. Het verhaal strekt zich over tientallen jaren uit.

SpecificatiesToelichting
GenreRomantiek/drama
CastHarry Styles, Emma Corrin, Gina McKee, Linus Roache, David Dawson, Rupert Everett

22. Beautiful Boy

De 30 beste films op Amazon Prime Video (23)

Beautiful Boy is gebaseerd op de best-selling memoires van vader en zoon David en Nic Sheff. Het gaat over een gezin dat jarenlang met verslaving te maken had.

De film beschrijft de relatie tussen vader en zoon en alle hartverscheurende en inspirerende situaties die ontstaan uit periodes van terugval en herstel tijdens de meth-verslaving van de zoon, vertolkt door Timothée Chalamet.

SpecificatiesToelichting
GenreDrama
CastTimothée Chalamet, Steve Carell, Amy Ryan, Maura Tierney, Jack Dylan Grazer

23. Catherine Called Birdy

De 30 beste films op Amazon Prime Video (24)

Het verhaal van Catherine Called Birdy speelt zich af in de 13e eeuw. Lady Catherine, ook bekend als Birdy, is een 14-jarig meisje dat samen met haar oudere broer bij haar ouders woont.

Wanneer haar vader te horen krijgt dat het slecht gesteld is met de financiën van de familie, probeert hij Birdy uit te huwelijken aan een rijke man.

Birdy wil echter nog niet volwassen worden en haar vrijheid verliezen. Met vreemde capriolen probeert ze haar potentiële partners weg te jagen. Een komische feelgoodfilm die je hart zal veroveren.

SpecificatiesToelichting
GenreKomedie
CastBella Ramsey, Billie Piper, Andrew Scott, Lesley Sharp, Joe Alwyn, Sophie Okonedo, Paul Kaye, Dean-Charles Chapman, Isis Hainsworth, Archie Renaux

24. Spencer

De 30 beste films op Amazon Prime Video (25)

Spencer gaat over de existentiële crisis van prinses Diana tijdens de kerstdagen van 1991. Diana kampt tijdens haar kerstvakantie bij de koninklijke familie met psychische problemen.

Ze besluit haar tienjarige huwelijk met prins Charles te beëindigen en de koninklijke familie te verlaten. Kirsten Stewart neemt de rol van Diana op zich in deze boeiende historische film.

SpecificatiesToelichting
GenreDrama/historie
CastKristen Stewart, Timothy Spall, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins

25. Dog

De 30 beste films op Amazon Prime Video (26)

Ex-soldaat Jackson Briggs (Channing Tatum) krijgt de taak om legerhond Lulu naar de begrafenis te brengen van haar overleden baasje en zijn oude dienstmaatje. Briggs maakt met Lulu een reis langs de Pacifische kust en wordt regelmatig tot wanhoop gedreven door de onhandelbare hond.

De relatie tussen Briggs en Lulu verloopt als in een romantische film. Ze kunnen elkaar in het begin niet uitstaan, maar groeien langzaam naar elkaar toe.

Channing Tatum speelt niet alleen de hoofdrol in de film, maar hij regisseerde de film ook. Dog is zijn regiedebuut.

SpecificatiesToelichting
GenreKomedie/drama
CastGregory Jacobs, Channing Tatum, Peter Kiernan, Brett Rodriguez

26. Trolls

De 30 beste films op Amazon Prime Video (27)

Trolls gaat over Poppy, een enorm vrolijke trol. Nadat de Bergens hun dorp zijn binnengevallen, gaat Poppy samen met de slechtgehumeurde trol Branch op avontuur om hun dorpsgenoten te redden. Ze moeten uit handen van de Bergens zien te blijven en met elkaars karakter kunnen dealen.

De film bevat originele liedjes van Justin Timberlake, die de stem van Branch inspreekt. De film won hiervoor zelfs een Oscar.

Waarschuwing: ‘Can’t Stop the Feeling‘ krijg je na het kijken van de film niet meer uit je hoofd!

SpecificatiesToelichting
GenreAnimatie/komedie
CastAnna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden, Gwen Stefani

27. Hustlers

De 30 beste films op Amazon Prime Video (28)

De film Hustlers is geïnspireerd op het artikel ‘The Hustlers at Scores’, dat in 2015 verscheen in The New York Times. Destiny en Ramona werken in een chique stripclub die vooral rijke bankiers trekt.

Als het werk hun tijdens de kredietcrisis van 2008 minder geld oplevert, besluiten ze samen met twee anderen om geld te stelen van zakenmannen.

SpecificatiesToelichting
GenreMisdaad/drama
CastConstance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Lizzo, Cardi B

28. The Boss Baby

De 30 beste films op Amazon Prime Video (29)

The Boss Baby is een animatiefilm die gaat over hoe de komst van een nieuwe baby een gezin beïnvloedt. De 7-jarige Tim is jaloers op de aandacht die zijn nieuwe broertje krijgt. Dan ontdekt hij dat zijn broertje een spion met een geheime missie is.

Hij is geheim agent in de strijd om de liefde van volwassenen tussen baby’s en puppy’s. Tim en zijn kleine broertje werken noodgedwongen samen om de CEO van Puppy Co en zijn gemene plannetjes te stoppen. The Boss Baby is een vermakelijke en originele komedie voor alle leeftijden.

SpecificatiesToelichting
GenreAnimatie/komedie
CastAlec Baldwin, Lisa Kudrow, Miles Bakshi, Jimmy Kimmel, Steve Buscemi, Tobey Maguire

29. My Son

De 30 beste films op Amazon Prime Video (30)

Edmond Murray is een afwezige vader die plots gebeld wordt door zijn ex-vrouw met de boodschap dat hun 7-jarige zoon verdwenen is. Al snel wordt duidelijk dat het kind is ontvoerd. Murray beseft dat hij zijn plichten heeft verwaarloosd en voelt zich hier schuldig over. Hij zet alles op alles om zijn zoon te vinden.

SpecificatiesToelichting
GenreThriller
CastJames McAvoy, Claire Foy, Tom Cullen, Gary Lewis, Michael Moreland, Robert Jack, Owen Whitelaw, Paul Rattray

30. All Inclusive

De 30 beste films op Amazon Prime Video (31)

In deze nieuwe komedie uit 2023 volgen we Jacco (Tibor Lukács) en Sylvie (Jennifer Hoffman). Ze gaan met hun puberende kinderen naar een all inclusive-resort op Bonaire.

Het huwelijk tussen Jacco en Sylvie zit in een dip. Wanneer Sylvie bij aankomst aan haar man vertelt dat ze een pauze in hun relatie wil inlassen, kan hij dat moeilijk accepteren.

Jacco worstelt met een midlifecrisis en hij zal hard moeten werken om zijn relatie met Sylvie en zijn opstandige kinderen te herstellen. Zal dit de laatste familievakantie worden?

SpecificatiesToelichting
GenreKomedie
CastJennifer Hoffman, Tibor Lukács, Aiko Beemsterboer, Frank Lammers, Thijs Boermans

Krijg een groter aanbod Prime Video-films met een VPN

Wat je aan films (en series) ziet op Amazon Prime Video, verschilt per land. Als je in de Verenigde Staten bent, zie je een ander aanbod dan in Nederland.

Gelukkig is er een manier om het volledige aanbod van Amazon Prime Video te kijken. Met behulp van een VPN (Virtual Private Network) krijg je eenvoudig toegang tot alle internationale bibliotheken en de leukste films op Amazon Prime.

Stappenplan: kijk met een VPN de beste films op Amazon Prime

Met een VPN unblock je andere Prime-bibliotheken. Volg het onderstaande stappenplan om het internationale aanbod van Amazon Prime Video te kijken:

  1. Neem een abonnement op een goede en betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN.
  2. Download de VPN-app op het apparaat waar jij Prime Video op wilt kijken.
  3. Log in en maak verbinding met een server in een land waar de film die jij wilt zien beschikbaar is.
  4. Ga naar Amazon Prime Video en geniet van het uitgebreide aanbod aan series en films!

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.39

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

Deze truc werkt overigens niet alleen voor Prime: ook bij andere streamingdiensten zoals Netflix kun je een groter aanbod unblocken.

Amerikaanse Amazon Prime Video-films

Het aanbod van de Amerikaanse Prime Video ziet er anders uit dan het Nederlandse aanbod. Met een VPN kun je ook deze films streamen. Benieuwd wat er allemaal te zien is? We hebben een kleine selectie gemaakt van films die op Amazon Prime Video US staan:

  • Downton Abbey: A New Era
  • Jurassic World: Dominion
  • The Big Sick
  • The Northman
  • The Wolf of Wall Street

Ook voor series heeft de Amerikaanse Amazon Prime Video een interessant aanbod. Je kijkt er onder meer Merlin, Teen Wolf en Victoria.

Kijk films op Amazon Prime Video USA met NordVPN

Je kunt een VPN ook gebruiken om toegang te krijgen tot bibliotheken uit andere landen. Maak simpelweg verbinding met een server in het land waarvan je het aanbod Prime-films wilt zien.

Meer films zien?

Is het aanbod van Amazon Prime Video niet uitgebreid genoeg voor jou als echte filmliefhebber? Met een VPN unblock je ook het aanbod van andere streamingdiensten. We hebben een selectie van de beste films gemaakt:

  • Beste films op Netflix
  • Beste films op Videoland
  • Beste films op HBO Max
  • Beste films op Disney Plus
  • Beste kerstfilms
  • Beste Halloween-films

Toch meer zin in een serie? Neem dan een kijkje bij ons overzicht van de 30 beste series op Amazon Prime.

De beste films op Amazon Prime: veelgestelde vragen

Wil je meer weten over de films op Amazon Prime Video? Neem een kijkje in onze FAQ en vind het antwoord op je vraag!

Wat is de beste film op Prime Video?

Er zijn erg veel films op Amazon Prime Video. We hebben voor jou een rijtje gemaakt met de 30 beste films op deze streamingdienst. Je vindt er onder meer de volgende titels:

  • All Inclusive
  • Everything Everywhere All at Once
  • Living
  • My Policeman
  • Spencer
  • The Covenant
  • Trolls

Waarom zou ik Prime Video nemen?

Amazon Prime Video heeft een uitgebreid aanbod aan films en series. Met een VPN kun je bovendien ook buitenlandse Prime-bibliothekenunblocken, waardoor je toegang tot nóg meer films krijgt met je Prime-abonnement.

Lees ons uitgebreide artikel over toegang krijgen tot het complete aanbod van Amazon Prime Video voor meer informatie.

Is Prime Video het geld waard?

Amazon Prime Video biedt vaak films aan die te koop of te huur zijn. Toch zijn er genoeg uitstekende films die je gratis op de dienst kunt kijken.

Het is aan jou om te oordelen of je de films goed genoeg vindt om een abonnement op Prime te nemen!

De 30 beste films op Amazon Prime Video (33)

Emi van de Ven

Eindredacteur

Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.

Bij VPNGids.nl houdt Emi zich bezig met het redigeren en schrijven van artikelen.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

De 30 beste films op Amazon Prime Video (34)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

25 juni 2024

De 30 beste films op Amazon Prime Video (35)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

17 juni 2024

De 30 beste films op Amazon Prime Video (36)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

De 30 beste films op Amazon Prime Video (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6025

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.